De talentenjacht | 2de t.e.m. 4de leerjaar

Het talentenatelier

Vuurvliegje Len had een probleem: zijn kontlichtje brandde niet meer! Dat maakte hem erg ongelukkig. Gelukkig was er zijn vriendin Lonneke de bij. Zij nam Len op sleeptouw en samen met de andere insectenvriendjes vonden ze de oplossing! Hoe we dat weten? Dat heeft Len ons zelf verteld, toen hij in het insectenpotje van onze talentcoach belandde. En wat blijkt? Ook mensen hebben een kontlichtje! Alleen zit dat niet aan onze poep, maar in onze buik. En het geeft een warm gevoel wanneer we blije dingen doen.

Onze talentcoach komt op bezoek in de klas en neemt de kinderen met een geheime toverspreuk mee naar de insectenwereld. Daar maken ze kennis met Len, Lonneke, Loes, Luk, Li-Li en Luiz. Dit talentenatelier vertrekt dus op dezelfde manier als het talentenatelier 'Kontzettend Bedankt'. Maar duikt dan in de diepte doordat elke leerling zijn eigen talentenbundel gaat invullen. Daarvoor zoomen ze enerzijds in op activiteiten, en of deze een warm gevoel geven of niet. Dat gebeurt aan de hand van 15 activiteitenclusters met bijhorende foto's. Anderzijds maken ze kennis met de 6 personages en hun talenten. Ze proberen eigenschappen bij zichzelf (en bij klasgenootjes) te herkennen.

De talentenbundel gaat na het talentenatelier in de boekentas naar huis. Er wordt aan de ouders gevraagd om hierover met hun kind in gesprek te gaan een aanvullingen te doen. Voor de ouders is hiervoor een begeleidende brief (digitaal) voorzien, en er is ruimte in de talentenbundel voor notities van ouders. De talentenbundel komt vervolgens terug mee naar de klas zodat de leerkracht er verder mee aan de slag kan. Op deze manier vormt hij de basis van de handleiding van elk kind.

Voor en na het talentenatelier

  • 2 weken voor het talentenatelier ontvangt de klasleerkracht de infobundel over talentgericht onderwijs en een aankondigingsbriefje voor ouders. We versturen dan ook de (digitale) talentenbundel zodat de school tijdig voor kopies kan zorgen.

  • het talentenatelier is een workshop in de klas die begeleid wordt door onze talentcoach. De workshop bestaat uit een interactieve vertelling met bewegingstussendoortjes en prikkelende vragen, hoekenwerk rond de activiteitenclusters en een plenaire kennismaking met de 6 personages en hun talenten. De kinderen vullen doorheen het talentenatelier hun eigen talentenbundel in. Dit talentenatelier is op maat van kinderen uit het tweede, derde en vierde leerjaar. Onze talentcoach past taalgebruik en inhoud aan aan de leeftijd van de kinderen, aangezien er een relatief groot verschil is in ontwikkeling tussen kinderen van het tweede en vierde leerjaar. Het verloop van het talentenatelier blijft hetzelfde.

  • na afloop ontvangt de klasleerkracht het prentenboek Kontzettend Bedankt en digitaal aangeboden lessuggesties voor de nawerking.

Praktische richtlijnen

  • Het talentenatelier gaat door in de klas of in een voldoende ruim lokaal op school. Bij gebruik van een polyvalente ruimte of refter vragen we er voor te zorgen dat er geen (lawaai)hinder of andere stoorzenders zijn gedurende het volledige talentenatelier.

  • We verwachten actieve medewerking van de klasleerkracht. Het is een ideale gelegenheid om de kinderen in je klas eens op een andere manier bezig te zien en te leren kennen. Het talentenatelier is ook het ideale startmoment om met talentgericht onderwijs aan de slag te gaan in je klas.

  • Onze talentcoach zorgt voor alle materiaal. Wel vragen we aan de school om voor elk kind een exemplaar van de talentenbundel en schrijfgerief te voorzien. 

  • De kinderen zitten bij voorkeur in een kring rond onze talentcoach. Dat kan op bankjes of kussens zijn, of kan ook op de grond. Onze talentcoach heeft een stoel en tafeltje nodig.

  • Dit talentenatelier duurt maximum 2 lesuren.

  • Er kunnen maximaal 2 klassen, met een maximum van 50 kinderen deelnemen.

Kostprijs

 

Voor dit talentenatelier wordt 340€ (BTW incl) aangerekend. Hierin zit de begeleiding door onze talentcoach, een exemplaar van het prentenboek 'Kontzettend Bedankt' en het digitale materiaal vervat.

Per verplaatsing rekenen we een forfaitaire kost van 50€. Indien u meerdere talentenateliers boekt op 1 dag, wordt deze verplaatsingsvergoeding dus maar 1 keer aangerekend.

©2018 by VOF Koomiejoo. All rights reserved. BE0679.782.235. Algemene VoorwaardenPrivacybeleidContact.

  • White Facebook Icon