Het talentenkamp | 5de en 6de leerjaar

Het talentenatelier

Len voelde zich al een tijdje niet meer zo happy. Gelukkig is er Lonneke, die Len op sleeptouw neemt en ervoor zorgt dat ze samen op talentenkamp gaan. Daar leren ze Luiz, Luk, Li-Li en Loes kennen. Samen ontdekken ze tijdens het kamp wat hun talenten zijn. Ze leren zichzelf en elkaar beter kennen. En Len ontdekt er waar hij weer blij van kan worden!

 

Tijdens het talentenatelier lezen we in het dagboek van Len. Zo ontdekken de kinderen wat Len allemaal meemaakte op talentenkamp. Aan de hand van het verhaal leren de kinderen de zes personages en hun talenten beter kennen. Ze leren ook wat een talent is. Ze vullen elk hun eigen talentenbundel in. Daarvoor onderzoeken ze verschillende activiteiten, en welk gevoel deze hen geven. En gaan ze op zoek naar eigenschappen van de zes personages die ze ook bij zichzelf herkennen. Ze gaan hierover met elkaar en de leerkracht in gesprek en bekrachtigen de talenten die ze bij elkaar herkennen.

 

De talentenbundel gaat na het talentenatelier in de boekentas naar huis. Er wordt aan de ouders gevraagd om hierover met hun kind in gesprek te gaan een aanvullingen te doen. Voor de ouders is hiervoor een begeleidende brief (digitaal) voorzien, en er is ruimte in de talentenbundel voor notities van ouders. De talentenbundel komt vervolgens terug mee naar de klas zodat de leerkracht er verder mee aan de slag kan. Op deze manier vormt hij de basis van de handleiding van elk kind.

Voor en na het talentenatelier

 • 2 weken voor het talentenatelier ontvangt de klasleerkracht de infobundel over talentgericht onderwijs en een aankondigingsbriefje voor ouders. We versturen dan ook de (digitale) talentenbundel zodat de school tijdig voor kopies kan zorgen.

 • het talentenatelier is een workshop in de klas die begeleid wordt door onze talentcoach. De workshop bestaat uit een interactieve vertelling met prikkelende vragen, hoekenwerk rond de activiteitenclusters en de 6 personages en hun talenten, en een begeleide gespreksronde in kleine groepjes. De kinderen vullen doorheen het talentenatelier hun eigen talentenbundel in. Dit talentenatelier is op maat van kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. 

 • na afloop ontvangt de klasleerkracht het boek 'Kontzettend Bedankt' en digitaal aangeboden lessuggesties voor de nawerking.

Praktische richtlijnen

 • Het talentenatelier gaat door in de klas of in een voldoende ruim lokaal op school. Bij gebruik van een polyvalente ruimte of refter vragen we er voor te zorgen dat er geen (lawaai)hinder of andere stoorzenders zijn gedurende het volledige talentenatelier.

 • We verwachten actieve medewerking van de klasleerkracht. Het is een ideale gelegenheid om de kinderen in je klas eens op een andere manier bezig te zien en te leren kennen. Het talentenatelier is ook het ideale startmoment om met talentgericht onderwijs aan de slag te gaan in je klas.

 • Onze talentcoach zorgt voor alle materiaal. Wel vragen we aan de school om voor elk kind een exemplaar van de talentenbundel en schrijfgerief te voorzien. 

 • De kinderen zitten bij voorkeur in een kring rond onze talentcoach. Dat kan op bankjes of kussens zijn, of kan ook op de grond. Onze talentcoach heeft een stoel en tafeltje nodig.

 • Voor het hoekenwerk zijn 3 'hoeken' nodig. Dat kan een muur of tafel zijn. Hierop worden affiches gehangen die voor de leerlingen goed zichtbaar moeten zijn.

 • Dit talentenatelier duurt maximum 2 lesuren.

 • Er kunnen maximaal 2 klassen, met een maximum van 50 kinderen deelnemen.

Kostprijs

 

Voor dit talentenatelier wordt 340€ (BTW incl) aangerekend. Hierin zit de begeleiding door onze talentcoach, een exemplaar van het boek 'Kontzettend Bedankt' en het digitale materiaal vervat.

Per verplaatsing rekenen we een forfaitaire kost van 50€. Indien u meerdere talentenateliers boekt op 1 dag, wordt deze verplaatsingsvergoeding dus maar 1 keer aangerekend.

©2018 by VOF Koomiejoo. All rights reserved. BE0679.782.235. Algemene VoorwaardenPrivacybeleidContact.

 • White Facebook Icon