Kontzettend Bedankt | 3de kleuterklas & 1ste leerjaar

Het talentenatelier

Vuurvliegje Len had een probleem: zijn kontlichtje brandde niet meer! Dat maakte hem erg ongelukkig. Gelukkig was er zijn vriendin Lonneke de bij. Zij nam Len op sleeptouw en samen met de andere insectenvriendjes vonden ze de oplossing! 

Hoe we dat weten? Dat heeft Len ons zelf verteld, toen hij in het insectenpotje van onze talentcoach belandde. En wat blijkt? Ook mensen hebben een kontlichtje! Alleen zit dat niet aan onze poep, maar in onze buik. En het geeft een warm gevoel wanneer we blije dingen doen.

Onze talentcoach komt op bezoek in de klas en neemt de kinderen met een geheime toverspreuk mee naar de insectenwereld. Daar maken ze kennis met Len, Lonneke, Loes, Luk, Li-Li en Luiz. Ze proberen, net als Len, verschillende activiteitjes uit om te voelen of hun kontlichtje daarvan gaat branden. Zo maken ze kennis met het concept 'kontlichtje' en leren ze dat het belangrijk is om te kiezen voor activiteiten die passen bij je talenten. Ze leren ook dat elk kind anders is en van andere dingen blij wordt.

Na van het talentenatelier vullen de kinderen samen met hun juf of meester een gloei-weter in. Dat is een poster waar ze op verzamelen waar hun kontlichtjes van branden. Deze zorgt voor een blijvende herinnering aan het talentenatelier in de klas.

Voor en na het talentenatelier

  • 2 weken voor het talentenatelier ontvangt de klasleerkracht de infobundel over talentgericht onderwijs en een aankondigingsbriefje voor ouders

  • het talentenatelier is een workshop in de klas die begeleid wordt door onze talentcoach. De workshop bestaat uit een interactieve vertelling met bewegingstussendoortjes en prikkelende vragen, en wordt afgerond met een groepsmomentje met de klasleerkracht. Dit talentenatelier is op maat van kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. 

  • na afloop ontvangt de klasleerkracht het prentenboek Kontzettend Bedankt en digitaal aangeboden lessuggesties voor de nawerking.

Praktische richtlijnen

  • Het talentenatelier gaat door in de klas of in een voldoende ruim lokaal op school. Bij gebruik van een polyvalente ruimte of refter vragen we er voor te zorgen dat er geen (lawaai)hinder of andere stoorzenders zijn gedurende het volledige talentenatelier.

  • We verwachten actieve medewerking van de klasleerkracht. Het is een ideale gelegenheid om de kinderen in je klas eens op een andere manier bezig te zien en te leren kennen. Het talentenatelier is ook het ideale startmoment om met talentgericht onderwijs aan de slag te gaan in je klas.

  • Onze talentcoach zorgt voor alle materiaal. 

  • De kinderen zitten bij voorkeur in een kring rond onze talentcoach. Dat kan op bankjes of kussens zijn, of kan ook op de grond. Onze talentcoach heeft een stoel en tafeltje nodig.

  • Dit talentenatelier duurt ongeveer 1 lesuur.

  • Er kunnen maximaal 2 klassen, met een maximum van 50 kinderen deelnemen.

Kostprijs

 

Voor dit talentenatelier wordt 195€ (BTW incl) aangerekend. Hierin zit de begeleiding door onze talentcoach, een exemplaar van het prentenboek 'Kontzettend Bedankt' en het digitale materiaal vervat.

Per verplaatsing rekenen we een forfaitaire kost van 50€. Indien u meerdere talentenateliers boekt op 1 dag, wordt deze verplaatsingsvergoeding dus maar 1 keer aangerekend.

©2018 by VOF Koomiejoo. All rights reserved. BE0679.782.235. Algemene VoorwaardenPrivacybeleidContact.

  • White Facebook Icon