ta-LEN-t in de klas begeleidt talentenateliers in de klas, vanaf de derde kleuterklas tot en met het tweede middelbaar. 

Daarnaast organiseren we vorming voor leerkrachten en leerkrachtenteams die aan de slag willen met talentgericht onderwijs. 

ONS AANBOD

Talentontwikkeling wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Je eigen talenten goed kennen, betekent ook je eigen 'handleiding' kennen. Weten wat wel en niet werkt voor jou. Welke omgeving je blij maakt en welke niet. Bij welk soort activiteiten je het beste presteert. En hoe je op en top jezelf kan zijn. En dat draagt dan weer bij tot het hebben van veerkracht (= het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen), tot betere keuzes en tot geluk! Je gaat er van stralen! Of, zoals wij het zeggen: je kontlichtje gaat branden.

ta-LEN-t in de klas ontwikkelde een methode die leerkrachten en leerlingen helpt bij het ontdekken en activeren van talenten. Een talent is dan niet “ergens de beste in zijn”, maar gaat over je natuurlijke aanleg in denken, communiceren, informatie verwerken, beslissingen nemen,... Het zijn de eigenschappen die maken dat jij JIJ bent én je wordt er blij van wanneer je ze mag inzetten. Het zijn je energiebronnen die mee instaan voor het op peil houden van je energiepeil. Omgekeerd: wie zijn of haar talenten onvoldoende kan inzetten, verliest energie en dreigt in het rood te komen. Onze methode is gebaseerd op modellen en inzichten uit de hedendaagse psychologie en pedagogie.

Ta-LEN-t in de klas komt tot bij jou op school!

 

Aanbod voor leerlingen:

Tijdens onze talentenateliers schrijven leerlingen aan de handleiding van hun kontlichtje. Aan de hand van herkenbare personages gaan de ze op zoek naar talenten die ze bij zichzelf herkennen. Ze staan ook stil bij activiteiten die hen wel of niet een warm gevoel geven. En waarom dat zo is. Ook de ouders en leerkrachten worden betrokken bij dit proces.

  • 4 talentenateliers, al vanaf de derde kleuterklas en natuurlijk afgestemd op de leeftijd en de leefwereld van de leerlingen: Kontzettend Bedankt (K3 + L1), De talentenjacht (L2 - L4), Het talentenkamp (L5 + L6) en Mijn handleiding (S1 + S2) 

  • Met educatief materiaal voor de klasleerkracht

  • Extraatje! Per talentenatelier ontvang je 1 gratis exemplaar van het prentenboek ‘Kontzettend Bedankt’.

 

Aanbod voor leerkrachten:

Voor leerkrachten biedt onze methode handvaten voor talentgericht onderwijs. Tijdens onze navorming combineren we wetenschappelijke kennis met praktijkgerichte opdrachten. Scholen kunnen ook gebruik maken van ons educatief materiaal met praktische tools en werkbare tips.

©2018 by VOF Koomiejoo. All rights reserved. BE0679.782.235. Algemene VoorwaardenPrivacybeleidContact.

  • White Facebook Icon